OMRÅDET

Med havet og fisken som nærmeste nabo

Under nordlyset sin dans og i skinnet av midnattssola

Mellom fjell og fjord i midnattssolens rike

Rå natur rett utenfor døra

Midt i sentrum av Lofoten ligger Vestvågøy kommune og Bymarka. Med sine ruvende fjell, dype fjorder, kritthvite strender og sitt helt spesielle vær, er Lofoten et mekka for alle som ønsker uforglemmelige naturopplevelser. Du kan gå ut døra og plukke både blåbær og tyttebær, se elg trave forbi eller gå til en av gapahukene i nærheten og ta kveldsmaten rundt bålet. Du har direkte tilgang til turløypene i Bymarka via boligfeltet.

Leknes er handelssentrum med Lofotens største detaljhandelomsetning, og bare 5 minutter fra Bymarka ligger Lofotsenteret med et bredt utvalg av både store, kjente merkenavn og mindre lokale forhandlere med et unikt vareutvalg. Rundt sentrum ligger flere restauranter og kaféer, kulturhus, kino, frisører og velværesalonger. 


Havet som nabo

Er du glad i havet, er Lofoten et eldorado. Verdenseliten kommer hit for å surfe på en av Europas beste surfe-strender. Den ligger på Unstad, kun 15 minutters biltur fra Bymarka. Flere plasser i umiddelbar nærhet er det også ypperlige forhold for dykking, snorkling, SUP- og kajakkpadling. Bymarka er det perfekte utgangspunkt for en rekke ulike aktiviteter og turer i ditt nærområde.

Endeløse dager og netter

I Bymarka har du midnattssol fra slutten av mai til midt i juli, og om vinteren har du mørketid fra begynnelsen av desember til begynnelsen av januar. Midnattssol gir oss energi og vi blir litt smågale. Her kan du bo midt i det. 

På motsatt side har vi mørketiden, som tross dens navn overhodet ikke er så mørk. Unike lysopplevelser utspiller seg stort sett hver dag og natt. Nordlyset er naturens eget fyrverkeri, og i Bymarka kan du se det fra din egen hage eller terrasse.